Dit drankje ziet er misschien wel heel erg groen uit, maar is ongelofelijk verfrissend en ook lekker. De komkommer en appel geven samen een friszoet sap, die wordt aangevuld met al het goede van spinazie.
Betere weerstand
Dit glas zit vol met vitamines en mineralen, daar word je heel gelukkig van. Met een dagelijkse sap als deze zit jouw weerstand helemaal in de lift en zal je je overall een stuk beter en energieker voelen.
Recept: Spinazie, appel en komkommersap
Aantal personen: 1 glas
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten:
1 st komkommer
2 st appels
300 g verse spinazie
Scheutje water
Bereidingswijze:
1. Was de komkommer en de appels en indien nodig de spinazie.
2. Snijd de uiteinden van de komkommer eraf en snijd de komkommer in stukken.
3. Snijd de appel in vieren en snijd het klokhuis eruit. Snijd de kwarten weer door de helft.
4. Haal eventuele dikke stelen van de spinazie eruit.
5. Stop alle groente in de sapcentrifuge en vul aan met een scheutje water naar smaak.
Tip: Koop op de markt een grote hoeveelheid groente en fruit en maak een grote batch. Vul kleine flesjes en haal per dag een flesje eruit voor jezelf. Heel erg makkelijk!
Voedingswaarde per glas:
Energie: 246 kcal
Koolhydraten: 74.2 g
Eiwitten: 11.2 g
Vetten: 2.9 g
Vezels: 12.3 g