Maag & Darm

Een goede gezondheid begint in de darm. Je hebt zowel een dunne als een dikke darm. De voornaamste taak van de darmen is het verteren van voedsel, ofwel de 'spijsvertering'. Een goede spijsvertering is belangrijk om voedingsstoffen op te nemen. In je darmen leven miljarden goede en slechte bacteriën, die samen de darmflora worden genoemd. De darmflora helpt bij de spijsvertering, de stoelgang en speelt een rol bij het immuunsysteem.

Producten 1-9 van 68

Van hoog naar laag sorteren
  1. Caprylic Acid, 600mg (100 softgels)

    Op voorraad

    Beoordeling:
    90%
    € 16,90 € 15,21
  2. Pau DArco 500 mg

    Op voorraad

    Beoordeling:
    96%
    Vanaf € 12,95
  3. Betaine HCL 648 mg (120 capsules)

    Op voorraad

    Beoordeling:
    90%
    € 19,90
  4. Green Black Walnut Wormwood Complex (59 ml)

    Op voorraad

    Beoordeling:
    80%
    € 19,95
  5. Oregano Oil (90 softgels)

    Op voorraad

    Beoordeling:
    80%
    € 18,90
  6. Papaya Enzymes (180 lozenges)

    Op voorraad

    Beoordeling:
    100%
    € 14,90
  7. Slippery Elm - Rode Iep, 400 mg (100 veggie caps)

    Op voorraad

    0 beoordelingen
    € 15,90 € 14,31
  8. Apple Pectin, 700 mg (120 veggie caps)

    Op voorraad

    0 beoordelingen
    € 17,90
per pagina

Enzymen voor de spijsvertering

Om de spijsvertering goed te laten verlopen is het belangrijk om voldoende enzymen binnen te krijgen. Spijsverteringsenzymen kun je binnenkrijgen via supplementen met enzymen of natuurlijke voeding. Enzymen komen van nature voor in onze voeding. Voedingsmiddelen met natuurlijke spijsverteringsenzymen zijn ananas, papaja, mango's, honing, bananen, avocado's, kefir, zuurkool, kimchi, miso, kiwi en gember.

Betaine HCL - Natuurlijk supplement voor maagzuur

De maagklieren produceren diverse enzymen die nodig zijn voor de vertering van vetten, koolhydraten en eiwitten. De belangrijkste daarvan is betaïne HCL.

Betaine HCL verhoogt het zoutzuurgehalte in de maag dat nodig is voor een goede vertering en opname van voedingsstoffen uit voedsel.

Een normaal zoutzuur gehalte is nodig voor volledige vertering van eiwitten en opname van aminozuren. Het is ook nodig voor de opname van vitamine B12 uit ons voedsel. Betaine HCL helpt om de juiste zuur gehalte in de maag te herstellen en een gezonde maag-darm werking te behouden.

Als er een tekort is aan maagzuurproductie, eet dan meer voedingsmiddelen die rijk zijn aan aan betaïne – zoals bieten, broccoli, spinazie, vis en peulvruchten – om meer maagzuur te produceren. Je kunt ook vaker gefermenteerde groenten eten zoals zuurkool. Bij een maagzuur tekort kan ook betaine hcl ingezet worden.

Caprylzuur

Caprylzuur (octaanzuur) is een vetzuur dat behoort tot de groep van middellange ketentriglyceriden (MCT's). Het wordt meestal aangetroffen in eetbare oliën zoals kokos- en palmolie. Ongeveer 6,8% van de MCT's in kokosnoot is caprylzuur. Dankzij de korte ketenlengte kan caprylzuur relatief gemakkelijk de celwand van de gist binnendringen. Caprylzuur heeft een sterk fungicide werking tegen gisten, vooral tegen Candida albicans. Candida behoort tot de klasse saccharomyces, waar ook bakkersgist onder valt.

Wat zijn probiotica?

Probiotica zijn een combinatie van levende gunstige bacteriën en/of gisten die van nature in uw lichaam leven. Bacteriën worden meestal in een negatief daglicht gezien als iets waar je ziek van wordt. Je hebt echter constant twee soorten bacteriën in en op je lichaam: goede bacteriën en slechte bacteriën.

Probiotica zijn producten die grote hoeveelheden gunstige melkzuurbacteriën bevatten. Deze bacteriën, zoals bijvoorbeeld de lactobacillen en bifidobacteriën, overleven het maagzuur en bereiken daardoor de darm.

In onze darmen leven 700-1000 verschillende stammen. Een groot deel daarvan behoort tot een stuk of 10 families.

Wat zijn de vier belangrijkste families van probiotica?

Er zijn vier populaire soorten probiotica:

1. Lactobacillus acidophilis is een anaërobe bacterie die melkzuur produceert uit lactose en andere suikers. Lactobacillus acidophilus is een soort bacterie die in uw darmen wordt aangetroffen. Het is een lid van het Lactobacillus-geslacht van bacteriën. De naam geeft een indicatie van wat het produceert: melkzuur. Het doet dit door een enzym te produceren dat lactase wordt genoemd. Lactase breekt lactose, een suiker die in melk wordt aangetroffen, af in melkzuur.

2. Lactobacillus Casei is een soort in het geslacht Lactobacillus die de meeste melkzuurbacteriën in ons lichaam omvat. Het heeft allerlei gezondheidsvoordelen. Melkzuurbacteriën zetten lactose (melksuiker) om in melkzuur - zo heten ze ook. Ze doen dit niet alleen in ons lichaam, maar ook in bepaalde voedingsmiddelen, zoals cheddarkaas en Siciliaanse groene olijven. L. casei is daarom zeer bruikbaar in de voedingsindustrie.

Lactobacillus casei wordt in verschillende delen van het lichaam aangetroffen, vooral in de mond en darmen. Het heeft daarom een ​​hoge tolerantie voor pH (zuurgraad) en een breed temperatuurbereik. Maar pH en temperatuur zijn niet de enige verschillen tussen mond en darmen. Het grootste verschil is het zuurstofgebrek in de darmen (anaëroob), terwijl de mond vol zuurstof is (aëroob). L. casei is een facultatief anaëroob organisme, wat betekent dat het kan overleven met of zonder zuurstof. Dit is handig, aangezien L. casei allerlei essentiële taken heeft in de anaërobe darmen.

3. Bifidobacterium bifidus is een bacteriesoort van het geslacht Bifidobacterium. B. bifidum is een van de meest voorkomende probiotische bacteriën die voorkomen in het lichaam van zoogdieren, waaronder mensen. Bifidobacteriën zijn een groep bacteriën die probiotica worden genoemd en die normaal in uw darmen en maag leven. Ze helpen uw lichaam essentiële functies uit te voeren, zoals de spijsvertering en het afweren van schadelijke bacteriën.

4. Saccharomyces boulardii is een gist. Het werd eerder geïdentificeerd als een unieke gistsoort. Nu wordt aangenomen dat het een stam is van Saccharomyces cerevisiae. Maar Saccharomyces boulardii is anders dan andere stammen van Saccharomyces cerevisiae, algemeen bekend als biergist en bakkersgist.

Saccharomyces boulardii, of S. boulardii, is een tropische gistsoort die in 1923 ontdekt is door de Franse wetenschapper Henri Boulard. Hij haalde het gist uit lychee en mangosteenvrucht. S. boulardii is een soort probiotica. Maar er is een groot verschil: het is geen bacterie soort. Het is een gist die toevallig als een probioticum in het lichaam werkt.

Een hoeveelheid van 1 tot 10 miljard bacteriën per dag wordt als de minimale hoeveelheid gezien die nodig is om een effect te bereiken.

Hoe werken probiotica?

Onderzoekers proberen erachter te komen hoe probiotica precies werken. Enkele manieren waarop ze kunnen werken:

- Als u 'goede' bacteriën in uw lichaam verliest, bijvoorbeeld nadat u antibiotica heeft ingenomen, kunnen probiotica deze helpen vervangen.

- Ze kunnen helpen om uw "goede" en "slechte" bacteriën in evenwicht te houden, zodat uw lichaam blijft werken zoals het zou moeten.

Regelmatig gebruik van probiotica kan helpen om de natuurlijke balans van de darmflora te herstellen.

Welke soorten probiotica zijn er?

Er zijn een groot aantal soorten bacteriegeslachten en bacteriesoorten die kunnen voorkomen in probiotica, waaronder:

- Lactobacillus acidophilus
- Bifidobacterium
- Saccharomyces boulardii

Verschillende soorten probiotica kunnen verschillende effecten hebben.

Stel je vraag
Recent bekeken
No recently views items
Alles wissen