Fijne Havermout

Havermout is populair als ontbijt maar het is ook een vast onderdeel in de voeding van sporters. Havermout bevat complexe, vezelrijke koolhydraten. Deze worden langzaam opgenomen door je lichaam. Dit houdt je bloedsuikerspiegel stabiel en zorgt voor minder schommelingen in je energie. Lees verder

  • Instant Oats
    7 beoordeling(en)

    Op voorraad

      € 18,90

1 product

Wat is fijne gemalen havermout?

Fijne havermout is fijngemalen havermout. Het is havermout vermalen tot een ultrafijn poeder, waardoor het makkelijk toe te voegen is aan je favoriete eiwitshakes, smoothies en zelfs bakrecepten. Het voordeel van fijne havermout t.o.v. gewone grove havermout uit de supermarkt, is dat het superfijn gemalen poeder is en uitstekend oplost in koud water of koude melk. In tegenstelling tot gewone havermout zakt de fijne havermout niet naar de bodem van je shakebeker of mengkom. De shake blijft vloeibaar en goed gemengd, dus je kan hem bijv. meenemen naar je werk of naar school.



Wat maakt havermout zo gezond?

Havermout is rijk aan koolhydraten en vezels, maar bevat ook meer eiwitten en vet dan de meeste andere graansoorten. Havermout bevat veel vitaminen en mineralen, zoals mangaan, fosfor, koper, B-vitaminen, ijzer, selenium, magnesium en zink.

Havermout is gemaakt van gepelde haverkorrels die zijn gemalen, gesneden of gerold. Haver behoort tot de gezondste granen. Het is een glutenvrije volkoren graansoort. Dat maakt havermout ideaal voor mensen die gluten vermijden of een glutenintolerantie hebben en gluten niet kunnen verdragen.



Waarom havermout als ontbijt?

Veel mensen beginnen de dag met havermout als ontbijt. Het is lekker, makkelijk en snel. Maar het is ook gezond! Hieronder lees je waarom:

1. Rijk aan vezels: Havermout bevat veel oplosbare voedingsvezels, in het bijzonder bèta-glucaan. Bèta-glucaan heeft een gunstig effect op het verlagen van het LDL-cholesterol gehalte in het bloed. De glucanen binden zich aan het cholesterol in de darm. Het cholesterol wordt hierdoor minder opgenomen en uiteindelijk uitgescheiden.

2. Voorkomt pieken in de bloedsuikerspiegel: Havermout heeft een lage glycemische index (GI), wat betekent dat het langzamer wordt verteerd en opgenomen in vergelijking met voedsel met een hoge GI. De langzamere vertering helpt bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel door snelle pieken en dalen te voorkomen, wat zorgt voor een meer langdurige afgifte van energie gedurende de ochtend.

3. Stabiele en langdurende afgifte van energie: Havermout breekt af tot energie die langzaam door je lichaam wordt opgenomen. En dat betekent dat het energie is die lang aanhoudt. Omdat havermout een complexe koolhydraat is, wordt het langzamer verteerd dan voeding die enkelvoudige koolhydraten bevat. Havermout bevat echter ook voedingsvezels, die helpen bij de vertering en opname. Gemiddeld duurt het ongeveer 2 tot 3 uur voor een portie havermout volledig verteerd is door je lichaam.

4. Rijk aan voedingsstoffen: Havermout is rijk aan essentiële voedingsstoffen. Er zitten 354 calorieën in 100 gram havermout, 56 g koolhydraten, 0,6 g suikers, 9,5 g vezels, 13 g eiwit en 7,2 g vet. Havermout is een uitstekende bron van vitamine B1. Het bevat ook een redelijke hoeveelheid vitamine B2, vitamine B6 en vitamine B9. Daarnaast bevat havermout mineralen als mangaan, magnesium, fosfor en ijzer, koper en zink.



Fijne havermout in pannenkoeken

Havermout pannenkoeken zijn een super lekker en makkelijk alternatief voor traditionele pannenkoeken. En doordat ze eiwitrijk zijn passen ze perfect in het voedingspatroon van een sporter. Je spieren zijn er ook dol op!

Het nadeel van traditionele pannenkoeken, is dat ze bloem en suiker bevatten. Dit betekent simpele koolhydraten die er voor zorgen dat je bloedsuiker snel piekt waardoor je een snelle energiestoot krijgt maar je snel daarna al weer honger hebt. Met havermout los je dit probleem op. Havermout zit vol vezels en is ook een goede bron van eiwitten. Dit zorgt er voor dat je langer vol zit en langdurig over energie beschikt.

Door de havermout 10 minuten in melk te laten weken, zorg je ervoor dat de pannenkoeken een lichte en zachte textuur houden. Hierdoor wordt de havermout zachter, wat er voor zorgt dat je pannenkoeken niet te hartig smaken en de havermout makkelijker te verteren is.

Meng 70 gram Fijne Havermout met 30 gram eiwitpoeder (Whey Excellent vanille of banaan), 200 ml halfvolle melk en 1 ei. Eventueel zout naar smaak toevoegen. Verhit de koekenpan met een klontje boter of een scheutje olie. Laat een lepel beslag in de pan lopen. Wacht tot de bovenkant bijna droog is en draai de pannenkoek om. Wacht 1 tot 1,5 minuut en haal de pannenkoek uit de pan. Eet smakelijk!



Fijne gemalen havermout kopen

Bij Bodystore hebben we Fijne gemalen havermout van de hoogste kwaliteit. Bestel je Instant Oats vandaag nog bij Bodystore. Als je op werkdagen voor 21.00 uur bestelt, dan heb je je bestelling de volgende al dag in huis.

question-mark-circle
Heb je ergens hulp of advies bij nodig? Laat het ons hier weten!
We streven ernaar je bericht binnen 4 uur te beantwoorden (ma-vr).
loader
Laden...