Uw winkelmand
Uw winkelmand is nog leeg
» Bekijk uw winkelmandje

Hoeveel eiwit zit er in eieren?

Eieren bevatten belangrijke aminozuren (bouwstenen van eiwitten) en zijn een bron van gezonde vetten met veel voedingsstoffen in de vorm van vitamines en mineralen.

- Een gemiddeld kippenei weegt rond de 66 gram

- De voedingswaarde van een gemiddeld ei bedraagt 80 kcal (334 kJ)

- Het grootste gedeelte eiwit (proteïne) zit in ei-eiwit.

- 1 ei = 7 gram eiwit, 6 gram vet.

- 1 ei-wit = 4 gram eiwit, 0 gram vet.

- 1 ei-geel = 3 gram eiwit, 6 gram vet

- Ongeveer 2/3 van de aanwezige vetzuren zijn van het onverzadigde type.

- Eieren zijn rijk aan proteïnen van de beste kwaliteit: zij bevatten alle essentiële aminozuren in een goede verhouding en leveren het lichaam daarmee belangrijke bouw- en onderhoudsmaterialen.

- De eidooier is de belangrijkste bron voor de vitaminen en mineralen van het ei.

- Eiwit bevat geen cholesterol en één ei-geel bevat rond de 200mg cholesterol.

- Het eten van eidooiers verhoogt je HDL (goede) cholesterol meer dan je LDL (slechte) cholesterol

- 1 Ei levert 20% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid aan vitamine D.

- Eieren bevatten de belangrijke antioxidanten luteïne en zeaxanthine

- 1 Ei bevat 20% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid choline, een stof die belangrijk is voor de hersenen

- Twee rauwe dooiers leveren 35% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid aan selenium.
 


« Alles over Eiwit


Eerder besteld
Bestelhistorie
winkelwagen
Artikelen: 0
Totaal: € 0
Winkelmand is leeg