Eiwitrijke pannenkoeken met pindakaas & chocolade

Eiwitrijke pannenkoeken met pindakaas & chocolade en Joseph's sugarfree syrup

Een echt Amerikaans ontbijtje (of lunch, of avondeten of dessert in Nederland): Pannenkoeken. In dit recept worden ze gemaakt van havermout en eiwitpoeder om ze extra inhoud en body te geven voor de sporter. Lekker met pindakaas, kaneel, stukjes chocolade en suikerarme stroop.

Extra fluffy, extra eiwit

Maar in Amerika doen ze het net even anders dan ons. De eiwit pannenkoeken worden gemaakt met geslagen eiwit en bakpoeder, waardoor ze extra fluffy worden. En eerlijk gezegd: Ook extra lekker.

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:

100 g Instant oats
50 g bloem
30 g Whey excellent, vanille
1 tl bakpoeder
1 tl kaneel
2 st eieren
250 ml melk
2 el pindakaas
2 el chocolade stukjes (vlokken mag ook)
1 el sugar free maple syrup

Bereidingswijze:

1. Meng de gemalen havermout, bloem, whey protein, kaneel en bakpoeder door elkaar.
2. Scheid het eigeel van het eiwit en leg het eiwit in een schone kom. Klop met een mixer de eiwitten stijf.
3. Voeg de melk toe aan de droge stoffen en klop totdat je een glad beslag hebt. Spatel/schep als laatste de eiwit er door heen, let op: niet te veel kloppen dan verlies je de luchtigheid van de eiwitten.
4. Bak de pannenkoeken in kleine rondjes. Leg op het bord en serveer samen met de pindakaas, chocolade en stroop.

Voedingswaarde per persoon:

Energie: 455 kcal
Koolhydraten: 50 g
Eiwitten: 41 g
Vetten: 26 g
Vezels: 8 g

Categorieën: Proteïne pannenkoeken recepten
Stel je vraag