Eiwitrijke havermout met hüttenkäse



Havermout is heel veelzijdig en kan naast bij het ontbijt ook als een stevig tussendoortje of dessert gelden. Leef je uit, je kunt er eindeloos gezond mee variëren. In deze variant zorgen we voor een eiwitboost door het gebruik van eiwitpoeder (met vanillesmaak!), melk, frisse hüttenkäse, amandelen en chiazaadjes. Uiteraard wordt deze havermout gemaakt zonder toegevoegd suiker, maar met heerlijke aardbeien

Plantaardige eiwitten

Havermout wordt meestal gemaakt met zuivel. Deze bevatten van zichzelf veel eiwitten. Gebruik je liever plantaardige zuivel? Gebruik dan sojamelk, deze heeft als enige vegan eiwitten in zich.

Aantal personen:

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten:
50 g instant Oats
350 ml melk
30 g Whey excellent, vanille
1 el chiazaadjes
2 el hüttenkäse
200 g aardbeien
2 el amandelen (geschaafd of stiften)

Bereidingswijze:

1. Maak de gemalen havermout klaar zoals aangegeven op de verpakking met de door jouw gewenste zuivel. Roer regelmatig en voeg de chiazaadjes en eiwitpoeder toe. Blijf roeren totdat hij de juiste dikte heeft bereikt. Zet even weg met de deksel op de pan.
2. Snijd de aardbeien in stukjes.
3. Schep de havermout in een kom en verdeel de aardbeien, amandelen en hüttenkäse over de havermout.

Voedingswaarde per persoon:

Energie: 635 kcal
Koolhydraten: 58 g
Eiwitten: 48 g
Vetten: 23 g
Vezels: 9 g

Categorieën: Gezond ontbijt recepten
Kunnen wij je verder helpen?