Deze taart of cake is een pareltje om te serveren, maar ook een genot om op te eten. Een aantal van de minder gezonde ingrediënten zijn (deels) vervangen door betere ingrediënten. Hierdoor kan je (grotendeels) schuldvrij genieten van dit stukje cake!
Cake en afvallen staan niet vaak bij elkaar in 1 zin, maar in dit geval mag je heel soms deze cake wel eten. Gemaakt van havermeel, deels kwark en zoete bananen. Een perfecte manier om op een gezondere manier van cake te genieten.
Aantal personen: Hele taart
Bereidingstijd:
15 minuten
45 minuten oventijd
Ingrediënten:
50 g roomboter
75 g kwark
50 g suiker
3 st eieren
250 g instant oats
3 tl bakpoeder
4 st rijpe bananen
1 tl speculaaskruiden
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet het bakblik of cakevorm in.
2. Smelt de roomboter en laat deze een klein beetje afkoelen. Meng door de suiker. Meng de kwark ook door de suiker.
3. Kluts de eieren een voor een door het suikermengsel.
4. Spatel het bakpoeder, speculaaskruiden en havermeel er rustig door heen.
5. Prak drie bananen en meng deze ook door het beslag. Snijd 1 banaan doormidden en houd deze apart.
6. Stort het beslag in het cakeblik en leg de twee halve bananen erin. Zet de cake in de oven voor ongeveer 45 minuten. Prik met een houten prikker in de cake. Is deze droog als hij eruit komt? Dan is je cake gaar.
Tip: De suiker kun je nog vervangen door Stevia, dan heb je ook nog minder calorieën in de taart. Let wel op de juiste verhouding, Stevia is een stuk zoeter dan suiker.
Voedingswaarde per kwart taart:
Energie: 549 kcal
Koolhydraten: 66.6 g
Eiwitten: 17.3 g
Vetten: 45.7 g
Vezels: 16.3 g