Paella met chorizo en gamba’s

 

 

Een bord vol met gele rijst, chorizo, gamba’s en groente. Paella geeft een heerlijke lente kleur op je bord en aan je leven. Dit gerecht is het ultieme voorbeeld, dat gezond ook mega lekker is.

Gezond aankomen

Kleur op je bord zorgt dat het gerecht aantrekkelijker wordt en je dus vanzelf makkelijker je bord leegeet. Maar met dit gerecht zal dat sowieso niet heel moeilijk zijn. Dit recept is ideaal voor als gezond aankomen je doel is.

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 25-30 minuten

Ingrediënten:

150 g zilvervliesrijst
Paar draadjes saffraan of saffraanpoeder
100 g chorizo
100 g gamba’s
200 g doperwten (diepvries)
2 st paprika’s
1 tl gerookt paprikapoeder
Verse oregano
40 g roomboter
Peper en zout

Bereidingswijze:

1. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Voeg de saffraan toe, zodat de rijst mooi geel kleurt tijdens het koken.
2. Bak de chorizo rustig in een brede koekenpan, totdat hij een beetje krokant en gaar is. Voeg de gamba’s toe en bak deze ook kort mee, totdat ze gaar zijn.
3. Breng een steelpan met water aan de kook en kook daarin de doperwten 3-4 minuten. Giet af.
4. Snijd ondertussen de paprika’s in blokjes.
5. Meng de rijst met de paprika, doperwten, chorizo en gamba’s en verwarm (bak) nog een paar minuten goed door.
6. Voeg ook de roomboter toe en laat mee smelten.
7. Maak op smaak met oregano, paprikapoeder, peper en zout. Serveer direct.

Voedingswaarde per persoon:

Energie: 656 kcal
Koolhydraten: 55 g
Eiwitten: 29,6 g
Vetten: 33,2 g
Vezels: 8,9 g

Categorieën: Gezond aankomen recepten
Kunnen wij je verder helpen?