Vegan gerechten worden steeds belangrijker. En er zijn gelukkig tegenwoordig steeds meer mogelijkheden om soms (of altijd) een zuivelvrije en vleesvrije keuze te maken. En deze breakfast bowl bewijst direct: het is ook nog een fantastisch lekker!
All vegan breakfast bowl
In dit recept maken we de breakfast bowl met kokosyoghurt (andere plantaardige yoghurt mag natuurlijk ook), met frambozen, walnoten en vitamine bommetjes: Kiwi.
Tip: Chiazaadjes zijn een beetje knapperig en kunnen soms tussen je tanden blijven zitten. Week ze even in water of zoals in dit gerecht even in de yoghurt. Dan worden ze iets zachter.
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 7 minuten
Ingrediënten:
300 ml kokosyoghurt
150 ml frambozen
2 st kiwi
2 el walnoten
1 el chiazaadjes
Bereidingswijze:
1. Schenk de kokosyoghurt in een kom. Meng hier de chiazaadjes doorheen. Zet 5 minuten in de koelkast.
2. Snijd ondertussen de schil van de kiwi en de kiwi in stukjes. Breek de walnoten in stukjes.
3. Verdeel de walnoten, frambozen en kiwi over de bowl. Verdeel eventueel nog een paar chiazaadjes over de bowl heen.
Voedingswaarde per persoon:
Energie: 424 kcal
Koolhydraten: 32 g
Eiwitten: 9.9 g
Vetten: 26.6 g
Vezels: 5.9 g