Bieten wortel en sinaasappelsap


Verse sap draagt bij aan een beter immuunsysteem en weerstand, omdat ze heel veel vitamines en mineralen bevatten. En dat allemaal in 1 glas! Maak een verse sap onderdeel van je dagelijkse routine en verbeter daarmee je weerstand en energie. Dit recept past perfect in het Go & Flow voedingsplan.

Goede weerstand

Een goede weerstand is belangrijk om met stress te kunnen omgaan of om je lichaam de munitie te geven die het nodig heeft om virussen te bestrijden. Probeer wel altijd de verhouding groente: fruit 2: 1 te houden.

Recept: Bietenwortel en sinaasappelsap

Aantal personen: Ongeveer 1 flinke beker

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten:

2 st sinaasappel
2 st rode biet
300 g bospeen
Scheutje water

Bereidingswijze:

1. Snijd de sinaasappel in tweeën en pers deze op een citruspers uit.
2. Schil de rode biet en snijd in stukken. Was de bospeen en snijd de boven- en onderkant eraf.
3. Stop de bietjes en wortels in de sapcentrifuge. Meng het sap van de bietjes en wortel met het sinaasappelsap. Vul aan met water.
4. Zet in de koelkast tot gebruik.

Tip: Heel lekker is om een keer gepofte bietjes te gebruiken. Leg ze dan 45 minuten in een oven van 180 graden in aluminiumfolie.

Tip 2: Gebruik ook een keer ijskoud prikwater. Drink dan wel direct het sap op. De bubbels geven een leuke

sensatie.

Tip 3: Je kunt eindeloos variëren met de ingrediënten van een sap. Tomatensap of appelsap als basis is zeker aan te raden als leuke variatie. Sappen lenen zich er ook uitstekend voor om voedingssupplementen in op te lossen.


Voedingswaarde per glas:

Energie: 213 kcal
Koolhydraten: 36.9 g
Eiwitten: 4.9 g
Vetten: 1.2 g
Vezels: 13.8 g

Categorieën: Gezond ontbijt recepten
Kunnen wij je verder helpen?