Visolie en bodybuilding

Wat zijn de voordelen van visolie bij bodybuilding?
 
1. Omega 3 visolie helpt om celmembranen soepel te houden. Visolie wordt gebruikt bij de vorming van de buitenste vetlaag van celmembranen die onze cellen beschermen. De stofwisseling zal optimaal zijn als visolie de vetlaag van de cel vormt omdat het de insuline activiteit verbetert. Dit zorgt voor een betere insuline gevoeligheid wat een belangrijke factor is in vetverlies. Als je een slechte insuline gevoeligheid hebt, zal je heel moeilijk vet kwijtraken. Een betere insuline gevoeligheid draagt bij aan een verminderde vet opslag in de vetcellen.

2. Omega 3 vetzuren activeren de 'vetverbrandings' genen. Dit betekent dat de genen die verantwoordelijk zijn voor vetverbranding worden geactiveerd, wat betekent dat meer vet uit de vetcellen wordt gebruikt voor energie.

3. Het deactiveert de 'vetopslag' genen. Dit betekent dat de vetopslag genen worden uitgezet.

4. Visolie verhoogt de activiteit van carnitine enzymen die verantwoordelijk zijn voor het transport van vetzuren naar de mitochondriën waar ze kunnen worden geoxideerd tot energie.

5. Omega-3 visolie matigt de insuline respons. Dit betekent dat je bloedsuiker niet zo snel stijgt en suiker minder kans heeft om naar je vetcellen te gaan.

6. Omega-3-vetzuren uit visolie hebben een gunstig effect op de vetsamenstelling van het bloed. De omega-3 vetzuren EPA en DHA hebben een gunstige werking op het hart bij een dagdosering van minimaal 250 mg van beide omega-3 vetzuren.

Vloeibare visolie

Om snel en voordelig een werkzame dosis (6000 mg) visolie binnen te krijgen geven wij de voorkeur aan vloeibare visolie. Het voordeel van vloeibare visolie boven capsules is dat je enkel pure visolie binnen krijgt en op een voordeligere manier hoog kan doseren. Door 's ochtends een eetlepel vloeibare omega-3 visolie te nemen krijg je een hoge dosis pure visolie die snel kan worden opgenomen. Goed voor je insuline gevoeligheid en voor je hart.

Categorieën: Bodybuilding
Kunnen wij je verder helpen?