Melk Eiwit
Melkeiwit bestaat voor 80% uit caseïne eiwit en voor 20% uit whey eiwit. Whey eiwit verteert snel, terwijl caseïne langzaam verteert. Door zowel whey als caseïne eiwitten te gebruiken, ondersteun je een positieve eiwitbalans. Lees verder
Wat is melkeiwit?
Melkeiwit is een soort eiwit dat wordt verkregen uit melk en bestaat uit whey eiwit en caseïne eiwitten. Melkeiwit wordt op een zodanige manier bewerkt dat deze eiwitten dicht bij hun natuurlijke staat blijven maar in een puurdere vorm. Koolhydraten en vetten worden verwijderd tijdens dit proces waarna melkeiwit concentraat of isolaat ontstaat. Het zorgvuldige zuiveringsproces zorgt ervoor dat het aminozuurprofiel intact blijft. Het melkeiwit dat het oplevert is een uitstekende bron van calcium, rijk aan BCAA's en vetarm.
Welke producten bevatten melkeiwit?
Alle producten met melkeiwit bevatten eiwitten uit melk (voornamelijk whey eiwit, maar ook caseïne). Melkeiwit bestaat voor 80% uit caseïne en voor 20% uit whey. Whey eiwit is een hoogwaardige eiwitbron, die snel wordt verteerd en opgenomen door het lichaam. Afhankelijk van de mate van zuivering wordt het whey isolaat of whey concentraat genoemd. Wei-eiwit is een mengsel van beta-lactoglobuline, alfa-lactalbumine, bovine serum albumine en immunoglobines. De snelle vertering en opname maken van whey eiwit de ideale keus voor na de training.
Caseïne daarentegen wordt veel langzamer verteerd en opgenomen, wat het een uitstekende keus maakt om voor het slapengaan of tussen de maaltijden te nemen. Wanneer caseïne eiwit wordt verteerd, vormt het een gel in de maag die geleidelijk wordt opgenomen over een periode van uren. Dit zorgt voor een langdurige bron van aminozuren die continu door het lichaam zullen worden gebruikt.
Caseïne heeft 6 tot 7 uur tijd nodig om verteerd te worden. Deze eigenschappen maken caseïne de ideale eiwit om te nemen voor je naar bed gaat. Wanneer je spieren wilt opbouwen moet je zorgen dat de balans tussen eiwitsynthese en eiwitafbraak positief is. Hoeveel eiwitsynthese je ook stimuleert door training en voeding, spieropbouw kan alleen optimaal zijn als je ook eiwitafbraak aanpakt. Het grootste deel van spierherstel en -groei vindt plaats terwijl je slaapt en daarom kan caseïne eiwit een waardevol supplement zijn om voor het slapengaan te nemen.
Verschil tussen whey en caseïne
- Caseïne wordt gemaakt van magere melk volgens een van de twee algemene methoden: precipitatie (de vorming van een bezinksel) door zuur of coagulatie (samenklonteren) door stremsel (spijsverteringsenzymen).
- - Whey wordt gemaakt door vet, lactose, mineralen en water uit vloeibare whey te filteren en te sproeidrogen tot een poeder.
- - Whey valt onder de snelle eiwitten terwijl caseïne tot de langzame eiwitten behoort.
- - Whey proteïne is bij uitstek geschikt voor na de training terwijl caseïne ideaal is voordat je gaat slapen.
- - Whey bevat meer BCAA's leucine, isoleucine en valine, terwijl caseïne meer histidine, methionine en fenylalanine bevat.
- - Mede door het hogere gehalte aan leucine, stimuleert whey eiwit de spiereiwitsynthese meer dan caseïne, vooral wanneer je het rondom je training gebruikt.
Waarom melkeiwit kopen bij Bodystore?
Wij hebben een ruim aanbod melkeiwit. Bij ons vind je whey eiwit (concentraat), whey isolaat, whey hydrolisaat, Micellar Casein (micellaire caseïne) en Peptopro. Alles wat een serieuze krachtsporter nodig heeft om maximale resultaten te behalen. Klanten beoordelen ons met 4.7 van de 5 sterren. Als je op werkdagen voor 21.00 uur bestelt heb je jouw melkeiwit de volgende dag al in huis.