Zin in taco’s maar geen ruimte meer voor koolhydraten? Maak dan koolhydraatarme taco schelpen door gebruik te maken van bloemkool. Vergelijkbaar met dit recept waarin je een pizzabodem maakt van een bloemkool. Het is even werk maar dan heb je wel wat!
Recepten voor bodybuilders
Bezig met afvallen of juist aankomen? Kijk dan eens op bodybuildrecepten.nl
Op bodybuildrecepten.nl staan recepten die je kunnen ondersteunen tijdens het afvallen en aankomen. De recepten worden geselecteerd op voedingswaardes. Zo kan je recepten filteren op doel (aankomen of afvallen) en voedingsstof. Denk aan koolhydraatarm, koolhydraatrijk, eiwitrijk, etc. Er is van alles wat te vinden, van eiwitreep recepten tot aan een recept voor het maken van een gezonde kapsalon.
Ingrediënten
Bloemkool: 1 stuk
5 eieren
Kipfilet: 200 gram
Groente naar keuze
PAM Spray
Tacosaus
Benodigdheden
2 kommen
Handdoek
Lepel
Oven
Ovenschaal
Magnetron
Fornuis
Pan
Bereidingswijze
1. Snij de bloemkool in stukken
2. Stop de stukken bloemkool in een foodprocessor of blender.
3. Maal de hele bloemkool totdat het pulp is.
4. Voorverwarm de oven op 200 graden.
5. Pak een schaal en stop daar de gemalen bloemkool in
6. Zet de schaal in de magnetron voor 3 minuten op 600 watt.
7. Haal de schaal eruit (let op heet), en roer het door.
8. Plaats de schaal opnieuw in de magnetron voor 3 minuten op 600 watt.
9. Pak een andere schaal en leg er een handdoek in.
10. Schep de bloemkool uit de schaal in de andere schaal met de handdoek.
11. Pers vervolgens al het vocht wat in de bloemkool zit eruit daar de handdoek strak samen te persen.
12. Stop de droge bloemkool weer in de schaal.
13. Scheid van de 5 eieren het eiwit van het eigeel.
14. Meng het eiwit met de bloemkool.
15. Bak een (grote) bakplaat en spray deze in met een beetje PAM Spray.
16. Vorm vervolgens rondjes van de bloemkool op de bakplaat. Dit worden je tacoschelpen.
17. Plaats de bloemkool tacoschelpen in de oven voor ongeveer 10 minuten.
18. Bak in de tussentijd je kip blokjes en groente klaar.
19. Na 10 minuten haal je ze eruit en draai je de tacoschelpen om.
20. Hierna bak je ze nog zo’n 8 minuten.
21. Haal ze eruit en buig de taco rondjes echt in een soort schelp.
22. Vul de tacoschelpen met je kipfilet, groente en tacosaus.
23. Bon appétit!
Low carb bloemkool taco recept
- 5 nov. 2015
Delen:
Geplaatst in Voeding & Recepten