Eiwit Bananenbrood

  • 8 dec. 2016

Bananenbrood is een lekkere en perfect snack, of heerlijk als ontbijt. Vooral erg lekker met een klodder pindakaas!
Als je hem maakt snijĀ  hem na het afkoelen in plakjes en bewaar die in de vriezer zo heb je altijd wat op voorraad. Maar gewoon in 1 dag opeten kan natuurlijk ook :-)

Wat heb je nodig :
- 100 gram Speltmeel *
- 3 eieren
- 2 scoops Whey
- 2 bananen
- Flinke theelepel bakpoeder
- Staafmixer oid
- Cakeblik

*Of elk ander meel waar je voorkeur ligt.

Oke nu het maken!


Pureer eerst de bananen tot een gladde massa en voeg dan 1 voor 1 de eieren erbij. Daarna kan je de rest van de ingrediƫnten erbij doen en zorg dat alles goed door elkaar is gemixt.
Nu kan het mengsel in je cakeblik, vergeet niet je cakeblik in te vetten of er een bakpapiertje in te doen andersĀ  zal je de cake uit je blik moeten eten :-)

Versier de bovenkant nog met wat plakjes banaan en dan kan hij hup de oven in!

Ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Houdt het wel even in de gaten want elke oven is iets anders.

Deze hele cake bevat 1229 kcal, 130 g koolhydraten, 34 g vet en 99 g eiwit
ENJOY!

Delen:

Geplaatst in Voeding & Recepten

question-mark-circle
Heb je ergens hulp of advies bij nodig? Laat het ons hier weten!
We streven ernaar je bericht binnen 4 uur te beantwoorden (ma-vr).