– 200 gr bloemkool
– 75 ml kook room light( Campina)
– Kerrie poeder
– Cumin (komijn poeder
– Knoflook poeder
– Eén biefstuk a 150 gr
1. Snijd de bloemkool in kleine roosjes
2. Blancheer de bloemkool in een pan met ruim kokend water tot deze beetgaar is.
3. Zet de bloemkool op een zeef en spoel koud met water
4. Laat de bloemkool goed droog worden op keuken papier
6. Wok de bloemkool in 1 EL olijf olie tot het een beetje bruin kleurt
7. Voeg nu de kruiden toe naar smaak , voeg hierbij nog één EL olijf olie en bak de kruiden even kort mee op laag vuur
8. Blus de bloemkool af met de kook room , en laat de saus langzaam inkoken.
9. Breng de kerrie saus op smaak met een blokje bouillon naar keuze
10. Bak de biefstuk in 1 EL olijf olie en serveer deze samen met de bloemkool
Macro’s zijn :
29 g vet
11 g kh
38 g proteïne
Door: Yannick Wennekes, Personal trainer en kok