NAC 1000mg, 120 tabletten
Op voorraad
Specialist in gezondheid en fitness
Ma-vr voor 21:00 besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf 49,-
Klanten geven Bodystore een 4,7/5
Spaar voor korting
Omschrijving
- N-acetyl-L-cysteïne (NAC)
- Wordt gemakkelijker in ons lichaam opgenomen dan gewone cysteïne
- N-acetyl-cysteïne stimuleert de aanmaak van glutathion
- 1000 mg per tablet
- 120 Tabletten
NAC 1000 mg van NOW Foods bevat een extra sterke dosering N-acetyl-L-cysteïne (NAC). N-Acetyl Cysteïne is een stabiele vorm van het niet-essentiële aminozuur Cysteïne. Cysteïne is een zwavelhoudend aminozuur dat werkt als stabilisator voor de vorming van eiwitstructuren en de vorming van glutathion bevordert.
Cysteïne is een α-aminozuur. Het is geen essentieel aminozuur, wat betekent dat de mens het kan aanmaken. Met een thiol zijketen is cysteïne geclassificeerd als een hydrofiel (=wat water, vocht aantrekt) aminozuur. Een thiol is een organische verbinding, afgeleid van een alcohol, waarin het zuurstof-atoom van de alcoholgroep is vervangen door een zwavelatoom.
Vanwege de hoge reactiviteit van dit thiol is cysteïne een belangrijk structureel en functioneel bestanddeel van veel eiwitten en enzymen. Cysteïne is genoemd naar cystine, zijn geoxideerde dimeer. Een dimeer is in de scheikunde een chemische verbinding die uit twee eenheden, twee monomeren bestaat. di staat in het Grieks voor twee, en meros voor deel.
Voedingsbronnen cysteïne
Hoewel geclassificeerd als een niet-essentieel aminozuur, kan cysteïne in zeldzame gevallen essentieel zijn voor zuigelingen, ouderen, en personen met bepaalde metabolische condities of malabsorptie.
Cysteïne kan gewoonlijk door het menselijke lichaam in normale fysiologische omstandigheden worden aangemaakt als een voldoende hoeveelheid methionine beschikbaar is. Cysteïne is potentieel toxisch en wordt gekataboliseerd in het maagdarmkanaal en het bloedplasma.
Cysteïne wordt echter tijdens de spijsvertering geabsorbeerd als cystine, dat stabieler is in het maag-darmkanaal. Cystine reist veilig door het maag-darmkanaal en het bloedplasma, en bestaat in feite uit 2 cysteïne moleculen die met elkaar verbonden zijn.
Cysteïne komt voor in de meeste eiwitrijke voedingsmiddelen, waaronder:
– Dierlijke bronnen: eieren, melk, wei-eiwit, ricotta, kwark, yoghurt, varkensvlees, kip, kalkoen, eend.
– Vegetarische bronnen: rode paprika's, knoflook, uien, broccoli, spruitjes, haver, tarwekiemen.
Ingredienten
Per dosering | |
---|---|
N-Acetyl Cysteine (NAC) | 1 g (1000 mg) |