Uw winkelmand
Uw winkelmand is nog leeg
» Bekijk uw winkelmandje

De beste koolhydraatrijke voeding

1) Havermout
Havermout bevat veel complexe koolhydraten die langzaam verteren. Dit betekent dat havermout voor een langere periode energie levert. Bovendien zitten er veel onoplosbare voedingsvezels bij, die goed zijn voor de spijsvertering, en oplosbare voedingsvezels die helpen het gehalte aan schadelijke cholesterol te verminderen.

2) Rijst
Koolhydraten zijn ook in rijst te vinden en zilvervliesrijst is beter dan witte rijst. In zilvervliesrijst zitten nog alle vezels, vitamines en mineralen. Met name vitamine B is in zilvervliesrijst te vinden.

3) Pasta

Kies bij voorkeur volkoren pasta. De volkoren varianten bestaan namelijk voor een veel groter gedeelte uit complexe koolhydraten en bevatten veel vezels in vergelijking tot witte pasta. Complexe koolhydraten en vezels verteren langzaam waardoor de energie uit complexe koolhydraten gelijkmatig vrij komt.

4) Boekweit
Boekweit is echte krachtvoeding en bevat ijzer, B vitamines, koper, mangaan en grote hoeveelheden potassium. In ons lichaam helpt potassium de bloeddruk reguleren en speelt ook een belangrijke rol bij de spier samentrekking. Boekweit heeft een lage glycemische index waardoor het langdurig energie geeft. (en minder omzetting in vet). Glutenvrij.

5) Quinoa
Quinoa is een 'pseudo-graan'. Het is het zaad van de Quinoa plant, die in Zuid-Amerika groeit. Quinoa bevat superieure eiwitten en is bovendien rijk aan essentiële vetzuren, vitaminen en mineralen. Het is het de langzaamst verterende bron van koolhydraten vergeleken met aardappels, pasta en zilvervliesrijst. Glutenvrij.

6) Aardappels

Aardappels worden sneller opgenomen dan zilvervliesrijst en volkoren pasta. Uitstekend geschikt voor het bouwen van massa (bulken).

7) Brood
Kies bij voorkeur brood met meerdere granen en eventueel zaden. Wit brood heeft een hoge glycemische index en bevat weinig voedingsvezels en vitaminen. Bijkomend voordeel van brood is dat makkelijk is om mee te nemen en minder bereidingstijd vergt. Beste soort wat je kan eten is rogge en zuurdesembrood.

8) Brinta

Brinta bestaat uit volkoren tarwevlokken met wat zout. Het zijn complexe koolhydraten. Complexe koolhydraten worden langzaam verteerd waardoor de kans op vetopslag kleiner is. Daarbij heb je minder snel honger.

9) Bananen

Bananen zijn uitstekend geschikt om je glycogeen snel aan te vullen. Een banaan kun je het beste eten als je net wakker bent. De glycogeenvoorraad in je lever is op dat moment vrijwel uitgeput. Als je die niet aanvult, spreekt je lichaam spiereiwitten aan. Die spierafbrekende toestand wil je natuurlijk liever voorkomen.

10) Zoete aardappel (bataat)
Zoete aardappels hebben een lagere glycemische index dan normale aardappels. Ze zorgen voor een iets langzamere stijging van het bloedsuiker gehalte. Zoete aardappels verteren langzamer en geven gelijkmatig energie af. (en worden dus minder makkelijk in vet omgezet)


« Alles over Spieropbouw


Eerder besteld
Bestelhistorie
winkelwagen
Artikelen: 0
Totaal: € 0
Winkelmand is leeg