Vandaag besteld, dinsdag in huis.
Specialist in gezondheid en fitness
Ma-vr voor 21:00 besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf 49,-
Klanten geven Bodystore een 4,7/5
Spaar voor korting
Productinformatie
All in 1 CARBS THE Nutrition eigenschappen
Waxy Maize Starch is de nieuwste ontdekking in de bodybuilding-supplementenindustrie. Waxy maize starch met ultrahoog moleculair gewicht is de meest efficiënte bron om glycogeen en substraten zoals creatine in de spieren te laden. Waxy maize starch heeft een extreem lage osmolariteit en vormt een zeer hypotone oplossing bij vermenging met water. Deze twee factoren zorgen ervoor dat Waxy maize starch sneller door de maag gaat dan enig ander koolhydraat. Daarbij werkt het als een pomp die creatine en andere stoffen zoals bèta-alanine, L-arginine, L-carnitine met zich mee de bloedbaan in trekt.
Dextrose is een "monosaccharide" (wat betekent dat het bestaat uit een enkel suikermolecuul). Hierdoor is het een "eenvoudige suiker", waardoor het zeer gemakkelijk door mensen wordt verteerd. Dextrose heeft een hoge glycemische index (GI) waardoor het zeer snel in de bloedbaan kan komen. Deze actie stimuleert een krachtige en bijna onmiddellijke insulinerespons.
Maltodextrine staat bekend als een "polysacharide". Dit betekent dat het is samengesteld uit meerdere glucosemoleculen die aan elkaar zijn geplakt, in plaats van slechts een enkel suikermolecuul zoals dextrose. Maltodextrine bevat "glucosepolymeren": gekoppelde suikerverbindingen die het lichaam gemakkelijk kan opnemen en gebruiken. Na inname van maltodextrine, moet het in je spijsverteringskanaal worden afgebroken tot individuele glucosemoleculen. Deze glucosemoleculen moeten dan door je darmwand gaan via specifieke glucose-transporters, voordat ze in je bloedbaan terechtkomen.
Zowel Dextrose als Maltodextrine worden ongelooflijk snel opgenomen. Ze worden opgenomen met een maximale snelheid van 60 gram per uur. Omdat zowel dextrose als maltodextrine zo snel worden opgenomen, resulteren ze allebei in een snelle stijging van de bloedsuikerspiegel direct na consumptie. Deze verhoging van de bloedsuikerspiegel veroorzaakt een daaropvolgende verhoging van de afscheiding van het hormoon "insuline".